Call centar

033 22 33 99

Webshop

Online apoteka

Online farmaceut

Postavite pitanje

Kompletan tretman bolnog i upaljenog grla

Brzo otklanja bol, smanjuje upalu i uklanja uzrok infekcije

Infekcije gornjih dišnih putova među najakutnijim su zaraznim bolestima. Odrasli ih u prosjeku imaju 2-5 puta godišnje, a djeca školske dobi 7-10 puta godišnje. Infekcije gornjih dišnih putova mogu dovesti do upale ždrijela (faringitis), grkljana (laringitis) i poklopca grkljana (epiglotitis). Grlobolja je česta tegoba kod djece, adolescenata i odraslih. Odnosi se na osjećaj boli u ždrijelu i okolnim anatomskim strukturama, a može biti simptom oboljenja koja nisu izravno povezana sa ždrijelom (npr. prehlade ili gripe). Zanimljivo je da je akutna grlobolja jedna je od najčešćih tegoba zbog koje se osobe javljaju svom ljekaru. Međutim, većina ljudi s grloboljom neće zatražiti liječničku pomoć. Žarenje, grebanje i bol češće se javljaju s upalom ždrijela. Promuklost i gubitak glasa obično su povezani s upalom grkljana.

Efikasno rješenje za bolno i upaljeno grlo predstavlja nova generacija proizvoda u liječenju grlobolje – Septolete® total. Sa svojom jedinstvenom formulom Septolete® total osigurava potpun tretman protiv grlobolje: brzo otklanja bol, smanjuje upalu i uklanja uzrok infekcije.

Sadrže jedinstvenu kombinaciju dva sastojka. Benzidamin djeluje analgetički i protivupalno, djeluje na bol i smanjuje znake upale (crvenilo, otok, osećaj žarenja u grlu, smanjenu funkciju). Širokospektralni antiseptik cetilpiridinijum hlorid djeluje na uzroke infekcije i odstranjuje ih.

Bezbjednost i efikasnost Septolete® total potvrđene su u Krkinim kliničkim studijama, koje su dokazale, da djelovanje na bol u grlu počinje brzo nakon upotrebe. Dostupne su u dva oblika, Septolete® total pastile i Septolete® total sprej i mogu ih koristiti djeca starija od 6 godina i odrasli. Potražite ih u svim apotekama bez recepta.

Ne dopustite da Vas bolno grlo zaustavi u Vašim planovima. Već kod prvih simptoma odaberite Septolete® total i vratite snagu svom grlu.

Upozorenje: Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Posljednje vijesti

Pitajte farmaceuta

Imate pitanje vezano za Vaše zdravlje? Potreban Vam je savjet ili informacija o terapiji?