Call centar

033 22 33 99

Webshop

Online apoteka

Online farmaceut

Postavite pitanje

Matična mliječ

Matična mliječ je izvanredan koncentrat biološki aktivnih sastojaka, bitnih za pravilno funkcioniranje organizma.

Najvažniji od svih sastojaka je nezasićena masna kiselina 10-HDA (10-hidroksi 2-decenska kiselina) izoliranu isključivo iz matične mliječi koja posjeduje baktericidna, antibiotička i antivirusna svojstva.
10-HDA se smatra njenom najdjelotvornijom antibakterijskom sastavnicom i koja svoje djelovanje ostvaruje na širokom spektru bakterija (Escherichia coli, Salmonella sp., Proteus vulgaris, Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Streptococcus apis), gljivica, te nekih protozoa (Trypanosoma cruzi).
Matična mliječ je jedan od najbogatijih prirodnih izvora acetilholina koji je odgovoran za prijenos nervnih impulsa i lučenje žlijezda, a sadrži i gamaglobulin, koji jača imunitet.

Matična mliječ jača vitalnost i otpornost organizma, ubrzava oporavak, poboljšava funkcionalne sposobnosti i usporava starenje.

Preporučuje se preventivno u stresnim situacijama i pri velikim psihofizičkim naporim

Djeluje kao prirodan i jak biostimulator i antioksidans u jačanju imunog sistema i opšteg stanja organizma djece i odraslih.

Preporučena dnevna doza za odrasle 1000 mg pola sata prije doručka.

Za djecu stariju od 3 godine preporučuje se maksimalna doza od 500 mg dnevno.

Bogat je izvor minerala, proteina, enzima, aminokiselina i vitamina, te znatne količine B vitamina i to vitamina B5 (pantotenske kiseline) i B6, te vitamine A,C,D i E koji sprječavaju razmnožavanje bakterija i virusa.

Posljednje vijesti

Pitajte farmaceuta

Imate pitanje vezano za Vaše zdravlje? Potreban Vam je savjet ili informacija o terapiji?