Galas  Preparati za imunitet

Galas vitamin C 1000 MG EFF

Vitamin C (askorbinska kiselina) je hidrosolubilni vitamin namjenjen održavanju funkcije imunološkog sistema, te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Sastav:

Tableta sadrži 1000 mg askorbinske kiseline.količinu sebuma, te djeluje sinergistički sa Sopholiance® S kako bi podupirao kožu da dosegne normalnu razinu ulja. Ulja lavande, grejpa i čajevca također pridonose hidrataciji i obnavljanju kože.

Primjena:

Vitamin C se koristi:
• u prevenciji i liječenju hipovitaminoze C (skorbut)
• kao dodatak ishrani u stanjima i bolestima sa povećanim potrebama za vitaminom C kao što su: trudnoća, dojenje, težak fizički napor, pušenje, stres, infekcije, hipertireoza (povećana funkcija štitne žlezde), maligna oboljenja, rane i opekotine koje teško zarastaju, tuberkuloza, hemodijaliza i jednolična ishrana.

Doziranje i način upotrebe:

Odraslima se preporučuje 1 šumeću tabletu dnevno rastvoriti u čaši (2 dl) vode i uzeti na pun želudac.

Upozorenje i mjere predostrožnosti:

ČUVATI VAN DOHVATA DJECE. Posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom ako ste trudni, dojite ili ukoliko uzimate neke lijekove. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Pogodno za upotrebu kod djece od 12 godina i kod odraslih osoba. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Prekomjerna konzumacija može imati laksativni učinak.
Prije upotrebe Vitamin C šumećih tableta, konsultujte se sa Vašim ljekarom ukoliko koristite sljedeće lijekove:
• željezo – vitamin C povećava apsorpciju željeza iz crijeva
• varfarin (lijek protiv zgrušavanja krvi) – vitamin C može umanjiti njegovo dejstvo
• oralne kontraceptive (lijekove za sprječavanje nastanka trudnoće) – vitamin C može povećati nivo estrogena u serumu i dovesti do pojave neželjenih dejstava
• lijekove za šećernu bolest (insulin ili oralne antidijabetike).

Pakovanje:

20 šumećih tableta