Novosti

Javni oglasi

Javne nabavke

Obavijest za građane – respiratorne maske

27. 02. 2020. | Novosti

Javna ustanova “Apoteke Sarajevo” kao društveno odgovorna ustanova, uradila je sve da se obezbijede dovoljne količine maski i dezinficijenasa građanima Kantona Sarajevo.

Ovim putem informišemo sugrađane da na tržitu postoje tri tipa zaštitnih maski sa filterom, FFP1, FFP2 i FFP3. Razlike su u propusnosti filtera , odnosno stepenu zaštite, koje pojedine maske pružaju, kao i tržišta sa kojeg dolaze.

Obzirom da se radi o različitim vrstama i nivoima zaštite, i cijene su znatno različite, ovisno o proizvođaču i dobavljaču maski. Cijene zaštitnih maski diktiraju proizvođači i dobavljači istih.

Javna ustanova “Apoteke Sarajevo” cijene formira uvijek na isti način, a na osnovu nabavnih cijena proizvođača i dobavljača, koji nas snabdijevaju.

Dakle, apoteke nemaju uticaj na pomenute veleprodajne cijene, a svoje cijene prema krajnjim korisnicima uvijek formiraju po istoj metodologiji.

Napominjemo da smo kao društveno odgovorna ustanova uvijek u službi naših sugrađana na njihovu dobrobit, a naročito u okolnostima kakve u našem okruženju vladaju ovih dana.

Vaše Apoteke Sarajevo.